Skip to content Skip to footer

Συχνές Ερωτήσεις

Το όνομα της Ομάδας δηλώνει μία ειδική εξειδίκευση στη Ρινολογία. Αυτή περιλαμβάνει την παθολογία, τη συντηρητική θεραπεία αλλά και όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν σχέση με τη μύτη και τους κόλπους του προσώπου, όπως:

 • Διόρθωση ρινικού διαφράγματος
 • Αισθητική και λειτουργική ρινοπλαστική
 • Ενδοσκοπική χειρουργική και νέες θεραπείες για τους πολύποδες της μύτης
 • Ενδοσκοπική χειρουργική για χρόνια ιγμορίτιδα, όγκους της μύτης, όγκους της βάσης του κρανίου
 • Ενδοσκοπική χειρουργική για όγκους της υπόφυσης και της περι-εφιππιακής περιοχής
 • Ενδοσκοπική χειρουργική για απόφραξη των δακρύων,
 • Ενδοσκοπική αποσυμπίεση του ματιού σε παθήσεις θυρεοειδούς

Όμως παράλληλα ασχολούμαστε με όλη την γκάμα της Ωτορινολαρυγγολογίας, και ιδιαίτερα:

 • Με τη μικροχειρουργική του αυτιού (ωτοσκλήρυνση και χρόνια ωτίτιδα, απλή και ενισχυτική τυμπανοπλαστική, οσταριοπλαστική με ή χωρίς τεχνητές προθέσεις, αναβολοτομή).
 • Με την έρευνα και θεραπεία της βαρηκοϊας παιδιών και ενηλίκων (Ακουστικά βαρηκοϊας, Εμφυτευόμενα ακουστικά βαρηκοϊας- ΒΑΗΑ, Αιφνίδια βαρηκοΪα)
 • Με την παρακολούθηση της φωνής του τραγουδιστή και τη μικροχειρουργική των φωνητικών χορδών, με ή χωρίς Laser.
 • Με τη διάγνωση και χειρουργική θεραπεία του ροχαλητού και της υπνικής άπνοιας.

Η κακή φήμη αυτής της επέμβασης μεταξύ των ασθενών οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, στο γεγονός ότι αυτή η εγχείρηση παλαιότερα γινόταν με τοπική αναισθησία και ήταν δυσάρεστη σαν εμπειρία, ακόμα και αν δεν είχε πόνο. Δεύτερον, στην παραδοσιακή χρήση πωματισμού με γάζες στη μύτη, ο οποίος ενοχλούσε πολύ επί ένα έως τρία εικοσιτετράωρα που ήταν μέσα στη μύτη και πονούσε πολύ κατά τη διαδικασία αφαίρεσης. Ο σύγχρονος τρόπος, με τον οποίο κάνουμε εμείς την επέμβαση αυτή, έχει αναιρέσει και τους δύο παράγοντες ταλαιπωρίας. Η επέμβαση γίνεται μόνο με γενική αναισθησία, και δεν χρησιμοποιούμε γάζες στη μύτη, αλλά ένα ειδικό απορροφήσιμο ράμμα, το οποίο δεν χρειάζεται καν να αφαιρεθεί. Με τον τρόπο λοιπόν που κάνουμε την επέμβαση, είναι σαφές ότι η εγχείρηση του ρινικού διαφράγματος δεν πονάει.

Για την εκτίμηση των χρόνιων προβλημάτων της μύτης και των κόλπων του προσώπου (ιγμορίτιδες, πολύποδες, όγκοι μύτης, κλπ) συνήθως απαιτείται μία πρόσφατη αξονική τομογραφία σπλαχνικού κρανίου. Η αξονική τομογραφία αυτή καλό είναι να γίνει με ειδικό πρωτόκολλο, που μας επιτρέπει να τη μελετήσουμε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και να τη χρησιμοποιήσουμε στο χειρουργείο, αν απαιτηθεί.

Την αξονική αυτή μπορούμε να τη συνταγογραφήσουμε στον ΕΟΠΥΥ ή να την κάνουμε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με ειδικό εκπτωτικό τιμολόγιο. Η Γραμματεία μας μπορεί να σας συστήσει συγκεκριμένα Κέντρα και να σας στείλει το ειδικό πρωτόκολλο, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε με επαναλήψεις. Θα χρειαστούμε το CD με την εξέταση, χωρίς να είναι απαραίτητη η γνωμάτευσή της.

Αν πάλι έχετε ήδη κάνει αξονική ή/και μαγνητική τομογραφία, παρακαλούμε να φέρετε τις εξετάσεις μαζί στο ραντεβού σας. Αν χρειαστεί κάποια συμπληρωματική εξέταση, θα ζητηθεί σε δεύτερη φάση.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, ο κ. Τιμολέων Τερζής και η Ρινολογική Ομάδα Αθηνών έχει αποκλειστική συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι. Τους μικρούς μας ασθενείς τους νοσηλεύουμε στο Παιδιατρικό Κέντρο (Ιατρικό Παίδων). Το ιατρείο βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Ιατρικό Κέντρο, στη διεύθυνση που φαίνεται σε αυτή την ιστοσελίδα.

Δεν έχουμε τρέχουσες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ή άλλα ταμεία του Δημοσίου για επίσκεψη ή εξετάσεις που γίνονται στο ιατρείο. Τα ταμεία αυτά είναι δυνατό να συμμετέχουν στο κόστος μας εγχείρησής μας, αν έχουν σύμβαση με το Ιατρικό Αθηνών. Λεπτομέρειες μπορείτε να συζητήσετε με τη Γραμματεία μας.

Ενώ δεν έχουμε απ’ ευθείας συμβάσεις με ασφαλιστικές εταιρείες, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου θα νοσηλευθείτε, είναι συμβεβλημένο με τις περισσότερες από αυτές. Η Γραμματεία σας θα συνεννοηθεί με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κάλυψη, ανάλογα με σας όρους του συμβολαίου σας.

Για την εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον εξής Τραπεζικό Λογαριασμό:

ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 3620 36200 23200 01701
SWIFT/BIC: CRBAGRAA362

Δικαιούχος: ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΙΔΙΩΤ.ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ Τ.ΤΕΡΖΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΕ

Ναι, δεχόμαστε Visa  και MasterCard, είτε κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο είτε μέσω της ιστοσελίδας μας.

Τι είναι οι αμυγδαλές