• Greek
  • English
ΑΡΧΙΚΗ YouTube
6972 264 464
210 36 32 922
info@art-orl.com
Δρ Τιμολέων Φ. Τερζής
και Συνεργάτες

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ
ΙΑΤΡΕΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΩΝ

Δρ Τ. Τερζής και Συνεργάτες Ωτορινολαρυγγολογικό Ιατρείο

Λεωφ. Κηφισίας 56 & Δελφών, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: 210 36 32 922
           697 22 64 464
Fax: 210 67 76 962
Email: info@art-orl.com

 

Συχνές ερωτήσειςΣε τι εξειδικεύεται η Ρινολογική Ομάδα Αθηνών;

Το όνομα της Ομάδας δηλώνει μία ειδική εξειδίκευση στη Ρινολογία. Αυτή περιλαμβάνει την παθολογία αλλά και όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν σχέση με τη μύτη και τους κόλπους του προσώπου, όπως διόρθωση ρινικού διαφράγματος, αισθητική και λειτουργική ρινοπλαστική, ενδοσκοπική χειρουργική για χρόνια ιγμορίτιδα, πολύποδες μύτης, όγκους της μύτης, όγκους της βάσης του κρανίου, χειρουργική για απόφραξη των δακρύων, αποσυμπίεση του ματιού σε παθήσεις θυρεοειδούς, κλπ. Όμως παράλληλα, όπως φαίνεται και στο τμήμα των διαγνωστικών εξετάσεων, των χειρουργικών επεμβάσεων και των βιογραφικών σημειωμάτων μας, ασχολούμαστε με όλη την γκάμα της Ωτορινολαρυγγολογίας, και ιδιαίτερα:

  • Με τη μικροχειρουργική του αυτιού για βαρηκοϊα, ωτοσκλήρυνση και χρόνια ωτίτιδα (απλή και ενισχυτική τυμπανοπλαστική, οσταριοπλαστική με ή χωρίς τεχνητές προθέσεις, αναβολοτομή, εμφυτευόμενα ακουστικά βαρηκοϊας).
  • Με τη μελέτη της φωνής του τραγουδιστή και τη μικροχειρουργική των φωνητικών χορδών, με ή χωρίς Laser.
  • Με τη διάγνωση και θεραπεία του ροχαλητού και της υπνικής άπνοιας.
  • Με τη διαγνωστική μελέτη της γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης, όταν αυτή επηρεάζει την ΩΡΛ περιοχή (λαρυγγο-οισοφαγική παλινδρόμηση).


Είναι αλήθεια ότι η εγχείρηση του ρινικού διαφράγματος είναι επώδυνη;

Η κακή φήμη αυτής της επέμβασης μεταξύ των ασθενών οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, στο γεγονός ότι αυτή η εγχείρηση παλαιότερα γινόταν με τοπική αναισθησία και ήταν δυσάρεστη σαν εμπειρία, ακόμα και αν δεν είχε πόνο. Δεύτερον, στην παραδοσιακή χρήση πωματισμού με πολλές γάζες στη μύτη, ο οποίος ενοχλούσε πολύ επί ένα έως τρία εικοσιτετράωρα που ήταν μέσα στη μύτη και πονούσε πολύ κατά τη διαδικασία αφαίρεσης. Ο σύγχρονος τρόπος, με τον οποίο κάνουμε εμείς την επέμβαση αυτή, έχει αναιρέσει και τους δύο παράγοντες ταλαιπωρίας. Η επέμβαση γίνεται μόνο με γενική αναισθησία, και δεν χρησιμοποιούμε γάζες στη μύτη, αλλά ένα ειδικό απορροφήσιμο ράμμα, το οποίο δεν χρειάζεται κάν να αφαιρεθεί. Με τον τρόπο λοιπόν που κάνουμε την επέμβαση, είναι σαφές ότι η εγχείρηση του ρινικού διαφράγματος δεν πονάει.


Έχω πρόβλημα με τα ιγμόρειά μου. Τι εξετάσεις πρέπει να έχω μαζί μου στο πρώτο μου ραντεβού στο ιατρείο σας;

Για την εκτίμηση των χρόνιων προβλημάτων της μύτης και των κόλπων του προσώπου (ιγμορίτιδες, πολύποδες, όγκοι μύτης, κλπ) συνήθως απαιτείται μία πρόσφατη αξονική τομογραφία. Η αξονική τομογραφία αυτή καλό είναι να γίνει με ειδικό πρωτόκολλο, που μας επιτρέπει να τη μελετήσουμε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και να τη χρησιμοποιήσουμε στο χειρουργείο, αν απαιτηθεί.

Αν έχετε ασφαλιστική κάλυψη από κάποιο Δημόσιο Ασφαλιστικό φορέα, σας παρακαλούμε να γράψετε στο βιβλιάριό σας την εξέταση (Αξονική Τομογραφία Σπλαχνικού Κρανίου σε 3 επίπεδα χωρίς σκιαγραφικό), αλλά κατά προτίμηση μην την κάνετε πριν έλθετε. Η Γραμματεία μας θα σας συστήσει συγκεκριμένα Κέντρα, που μπορούν να κάνουν την εξέταση με το ειδικό πρωτόκολλο. Τα κέντρα αυτά είναι συμβεβλημένα με όλα τα Ταμεία, επομένως η εξέταση θα γίνει χωρίς επιβάρυνσή σας, και επιπλέον, θα σας δώσουν αμέσως μετά την εκτέλεσή της ένα CD με τα απαραίτητα στοιχεία, το οποίο μπορείτε να μας φέρετε άμεσα, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένουμε τη γνωμάτευσή της. Για επείγουσες περιπτώσεις και για ασθενείς που έρχονται από μακριά, όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει την ίδια μέρα.

Αν πάλι έχετε ήδη κάνει αξονική ή/και μαγνητική τομογραφία, φέρτε τις εξετάσεις μαζί σας στο ραντεβού σας. Αν χρειαστεί κάποια συμπληρωματική εξέταση, θα ζητηθεί σε δεύτερη φάση.


Σε ποιά Ιδιωτικά Νοσοκομεία χειρουργείτε;

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, ο κ. Τιμολέων Τερζής και η Ρινολογική Ομάδα Αθηνών έχει αποκλειστική συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι. Το Ρινολογικό Κέντρο Αθηνών έχει μεταφερθεί εκεί, και λειτουργεί στο Κτίριο Δ1, στον όροφο -1. Τους μικρούς μας ασθενείς τους νοσηλεύουμε στο Παιδιατρικό Κέντρο (Ιατρικό Παίδων).


Έχετε συμβάσεις με Ταμεία του Δημοσίου;

Δεν έχουμε τρέχουσες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ή άλλα ταμεία του Δημοσίου για επίσκεψη ή εξετάσεις που γίνονται στο ιατρείο. Τα ταμεία όμως αυτά είναι δυνατό να συμμετέχουν στο κόστος της εγχείρησής σας, αν έχουν σύμβαση με το Ιατρικό Αθηνών. Λεπτομέρειες μπορείτε να συζητήσετε με τη Γραμματεία μας.


Έχετε συμβάσεις με Ιδιωτικές Ασφαλιστικές εταιρείες;

Ενώ δεν έχουμε απ’ευθείας συμβάσεις με ασφαλιστικές εταιρείες, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου θα νοσηλευθείτε, είναι συμβεβλημένο με τις περισσότερες από αυτές. Η Γραμματεία μας θα συνεννοηθεί με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κάλυψη, ανάλογα με τους όρους του συμβολαίου σας.

Λογαριασμοί Τράπεζας

Για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους εξής Τραπεζικούς Λογαριασμούς:

ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 3620 36200 23200 01701
SWIFT/BIC: CRBAGRAA362

Δικαιούχος: ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΔΙΩΤ.ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ Τ.ΤΕΡΖΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΕ

Δέχεστε πιστωτικές κάρτες;

Ναι, δεχόμαστε Visa, MasterCard και American Express. Δεν δεχόμαστε Debit Cards.